Sunday, 28 May 2017

5 Cara Paling Selamat Untuk Elak Soalan Cepu Emas Dari Sedara Mara Bila Time Raya.
klik sini

Selamat mencuba..

Thank you for Reading ^^

Wednesday, 13 February 2013

The Very First GIVEAWAY by DI


Hye sahabat blogger sekalian..
Jom ramai2 join Giveaway ne..
Nie nak petik sikit kate2 penganjur..DI.. 
 Harini for the first time aku nak anjurkan sendiri weh Giveaway"
so, why not we give her support right.
Jom serbu die.!!!

*klik gamba kat atas bg yg berminat nk join k^^
syarat2 pun x susah lh sngt..just klik..klik..n.klik...hadiah pun bleh tahan..hehe
tarikh tutup 28 feb 2012...
k last but not least..
good luck guys..^^V

Thank you for Reading ^^

Sunday, 10 February 2013

Segmen Saya Follow U, U Follow Me By mselim3



Jom join segmen ni...
klik kat banner k..^^

Thank you for Reading ^^

Segmen Top Up CNY 2013 by Emas Putih


Lai..lai..lai..
JOin segmen nie..

http://www.kisahemasputih.com/2013/02/segmen-topup-cny-2013-by-emas-putih.html
 join klik banner kat atas k..^^

Segmen Top Up CNY 2013 by  Emas Putih dan sponser by Khairul Zamri , Mun Violettaxious , Amirah Raduan dan Aiman Aziz

Follow blog SINI , Follow blog SINI jugak follow Twitter SINI ,Like fanpage SINI dan SINI :)

Tarikh Tamat
12 Februari 2013, Selasa, Jam 11.59 Malam

Hadiah
Top Up RM5x10 blogger yang bertuah


Thank you for Reading ^^

Friday, 8 February 2013

Segmen :#1 by SyahRidzeah

Jom join segmen nie...segmen #1 by SyahRidzeah..
kalu berminat, klik banner bawah nie k...



xrugi pun..
jum ramai2 kta join..

Tarikh tutup: 28 Feb 2013.

-tq-

Thank you for Reading ^^

Thursday, 7 February 2013

Naikkan Follower

Assalamualaikum....

Ade sape2 yg nak tambah follower x??
Jom join segmen nie...

segmen ni dr mohd zuhri...
kalo nak tau lebih lanjut, klik banner kat atas tu...

Tarikh tutup: 13/2/2013

syarat2 nk join:
1) Follow blog semua ni


2) Like fanpage ni semua



ape tunggu lagi...jom3, join segmen nie...hehehe




Thank you for Reading ^^

Wednesday, 6 February 2013

Rokok





Ni saya ade something nak share dgn sahabat blog skalian trutama bg cowok2..hehe..pasal tambakau...korg tau aape itu tembakau kn...kan3??he2...ni ade kisah sikit di sebalik tembakau...

Dulu...........
Rasulullah SAW pernah brsabda yg bmaksud:
"kelak akn datang kaum2 di akhir zaman, mereka suka menyedut asap tembakau dan mereka berkata: kami adalah umat Muhammad padahal mereka bukan umatku dan aku jg tidak menganggap mereka sebagai umatku, bahkan mereka adalah org yang celaka"

Abu Hurairah R.A yg mendengar sabda trsebut bertanya:
"Bagaimana sejarah tembakau itu tumbuh wahai Rasulullah?"
sabda Rasulullah SAW: " sesunggunnya telah Allah ciptakan Adam dan memerintah paraa malaikat untuk sujud(tanda penghormatan) kpda Adam, seluruh malaikat sujud kepadanya kecuali iblis. Dia enggan, sombong dan termasuk org2 yg kafir. Allah bertanya kepada iblis: wahai Iblis apa yang menyebabkan kamu tidak mahu sujud ketika Aku memerintahkan mu? kata iblis: aku lebih baik darinya, aku tercipta dari api,sedangkan ia dr tanah.

Allah berfirman: keluarlah engkau dari syurga, sesungguhnya engkau terkutuk dan engkau dilaknat hingga akhir. Iblis keluar dalam ketakutan sehingga terkencing-kencing. Dari titisan kencing Iblis itulah tumbuh sejenis tumbuhan yg dinamakan pokok tembakau."

Nabi bersabda lagi: " Allah masukkan mereka ke dalam neraka dan sesungguhnya tembakau adalah tanaman keji."

sumber: buku HARAM MEROKOK oleh Adil Akhyar m/s 12.

thank for reading ^^.

Thank you for Reading ^^